TAPIJTEN

 

De vloerkleden zijn een combinatie van traditie en ambacht in een onverwacht ontwerp‘Breiwerk’ van BOS & CO. betekent handgemaakte vloerkleden in een mix van historische patronen. 

Bollenveld en breipatronen

Het lijnenspel van bollenvelden of aspergebedden vormde de inspiratie om mijn brei-experimenten met historische breipatronen op groot formaat te gaan mixen.  

Ambacht in andere context

Breiwerk dat eeuwen geleden werd gemaakt in Scandinavië en landen rond de Middellandse zee kreeg ooit meer stevigheid en warmte door met dubbele draad in patroon te breien. Door de draden in kleur af te wisselen speel ik met de zichtbaarheid, contrast en sfeer van het patroon. Het verkregen breiwerk wordt op zijn beurt gemixt tot het uiteindelijke vloerkleed. Elk exemplaar is uniek en handgemaakt van wol/acryl, geperst op vilt. De zachtheid van het breiwerk gaat mooi samen op de vilten ondergrond, die de kleden een duurzame stevigheid geeft.

Nieuw: een eigen m(a)at

Een kleed kan ook ontworpen worden voor een specifieke ruimte, op speciaal formaat of in een eigen kleurkeuze. Vraag naar de mogelijkheden.    

Kussens

Bij 'kussens’ op deze site hebben we een uitgebreid assortiment van gebreide kussens van BOS & CO. in verschillende patronen en kleuren. Prachtig onderling te combineren.

BOS & CO. | Corien Bos

http://www.bosenco-breiwerk.nl

© 2014 - 2021 bypaularutgersdesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel